Jedná se o netradiční pexeso, oblíbenou hru malých i velkých. Dvojice, které se při hře hledají, tentokráte nebudou úplně stejné. Jedna kartička bude mít obrázky lesních zvířátek a druhá kartička bude mít stopy, popř. i potravu daného zvířátka.
 

Co budeme potřebovat:

Postup:

1. Z tvrdšího papíru si nastříháme čtverečky 8 x 8 cm. Budeme jich potřebovat 2 x 8 kusů, tedy dohromady 16 kartiček. Utvoříme z nich dvojice. Na jednu kartičku narazítkujeme zvířátka - dospěláky i mláďátka a vybarvíme je pastelkami nebo fixy. Popřípadě můžeme kartičku polepit barevným papírem a zvířátka přilepit.

 

2. Na druhou kartičku narazítkujeme stopy těchto zvířátek. A jako malou nápovědu přidáme hlavu zvířátka na nějaké nenápadné místo (do růžku).



3. Tato dvojice kartiček bude patřit k sobe. Můžeme je třeba ještě vylepšit názvy zvířat - medvěd, veverka, ježek, srna, divoké prace, liška, zajíc, sova..
TIP: Pro zpevnění kartiček ještě polepíme zadní stranu vzorovaným kartonem, můžeme i raznicí zakulatit rohy.


Další tipy na práci s razítky lesních zvířátek:

- Papírové magnetky - jednotlivá vybarvená narazítkovaná zvířátka na zadní straně polepíme magnetem nebo magnetickou páskou.
- Ozdobné kolíčky - narazítkovaná, vybarvená a vystříhaná zvířátka můžeme využít jako ozdobu kolíčků a mít tak originální kolíčky k připevnění obrázků na síťovou nástěnku.
 
Autor: Pavlína Šustková