Vytvořte si magické dívčí tričko pomocí kouzelných metalických sprejů.

Co budeme potřebovat:


Postup:

1. Do trička dáme igelit jako ochranu před prosáknutím barev na druhou stranu. Do horní části umístíme šablonu ,,Ocean window" a sprejujeme její jednotlivé části všemi čtyřmi metalickými spreji: modrou, tyrkysovou, petrolejovou a fuchsiovou.



2. Zasušíme vše kuchyňskými papírovými utěrkami (válcujeme). Potom můžeme teprve šablonu odebrat z trička.

 

3. Ze sady razítek si vybereme potřebné květinové motivy. Na paletku dáme malé množství všech hustých barev, do každé kousek kuchyňské houbičky a lehce tupováním houbičkou nanášíme jednotlivé barvy na razítko (vanilková, jarní zelená a tmavě zelená). Razítka vždy po každém nanesení barev ihned položíme na tričko a zatlačíme lehce na středy razítek, aby se hezky otiskla.

Tip: tupování provádíme směrem kolmo k razítku, ,,ďobeme" jako datel do stromu. Nezatíráme barvu do razítka, ale snažíme se, aby zůstala jen na jeho povrchu!



4. Metalickou zlatou, tmavě modrou a vanilkovou tupujeme přes šablonu motýlky a hvězdičky. Vodou a štětcem pak některým razítkům domalujeme hustými barvami detaily. Například růžové tečky do křídel motýlků. Barvy se můžou do sebe prolínat.

 

5. Domalujeme detaily tmavě modrou konturou: pylové tečky do kytiček, detaily motýlků a zvýrazníme pár čar v šabloně ,,Ocean window".



6. Po uschnutí tričko zažehlíme žehličkou přes jemnou textilii (zafixujeme) a můžeme používat. Doporučujeme neprat hned, nejdříve až po 3 dnech od namalování. Šetrnější praní je ruční praní nebo použijte šetrný prací prášek spolu se šetrným programem v pračce. Obrázek přitom vtáhněte dovnitř trička, aby se neodíral o buben pračky.



Autor: Irena ,,APTÁK" Slavíková