Inspirace není nikdy dost, takže dnes vám přinášíme návod na zajímávé přání, kterému se říká „chrastidlo“ neboli „shaker card“. Přání jsme pojali srdíčkově, sice maminky mají svátek až v květnu, ale určitě se takové přání může hodit i k jinému svátku nebo narozeninám. A nebo můžete zkusit velikonoční chrastící variantu.



Budeme potřebovat:



1. Na Big Shotu si přichystáme vše, z čeho se přáníčko bude skládat. Pomocí embosovací srdíčkové kapsy si uděláme z kartonové čtvrtky pozadí na přání. Vyřezávací šablonu čtverce použijeme na průhlednou fólii, na karton (použijeme úzký výřez, který vznikne, když na Big Shotu projedeme dva čtverce v sobě, jak vidíme na obrázku) a okénko na barevný vnitřek chrastidla.



2. Srdíčkové pozadí nalepíme na přáníčkový základ a na něj ještě nalepíme čtverec z barevného nebo vzorovaného papíru (záleží na vás). Pak vezmeme vyřezaný čtverec z kartonu, nalepíme na něj průhlednou fólii a po obvodu nalepíme pěnovou oboustrannou lepicí pásku. Vznikne nám ohrádka na srdíčkové konfety nebo korálky. Konfety přemístíme na přáníčko, sundáme papírové nosiče z 3D pásky a čtvercovou ohrádku na přáníčko po obvodu přilepíme.



3. Nakonec si ještě vystřihneme obdélníček, na které obtiskneme razítko a pomocí samolepících čtverečků ho umístíme na přání. Tentokrát jsme si místo inkoustu vypomohli akvarelovými fixy, jelikož mají hodně odstínů a tím pádem nám budou razítka vždy krásně ladit k pozadí přáníček. Stačí jen štětečkovým hrotem přetřít razítko a obtisknout na papír. A ještě můžete obdelníček doladit srdíčkovou konfetou.



4.  A máme hotovo 😊. Místo konfet můžete použít i třeba rokajlové korálky (viz velikonoční varianta chrastidla), knoflíčky a nebo větší velikost třpytek, které najdete zde.

 
  

Autor: Eva Holíková