Každý chlapec občas potřebuje malý lehký batoh na pár drobností a mini pouzdro na drobné věci na cestu ať už do školy, na výlet nebo jen tak do města. Pojďme si takový vyrobit.

Co budeme potřebovat:

1. Připravíme si batoh, pouzdro a barvy.
Ze čtvrtky, kartonu, pevnější fólie či starší podložky si dle fantazie vyrobíme šablony. Zde jsme použili jednoduchý malý a velký ovál. Na stůl dáme noviny, podložku nebo igelit. Kousek igelitu dáme jak do batohu, tak do pouzdra, aby nedošlo k propití barev.



2. Přes šablonu nasprejujeme barvy a to jak na pouzdro, tak na batoh. Odložíme šablony a nastříkané plochy zasušíme kuchyňským válcem.

TIP: Barvy se za mokra do sebe zapíjí a vzájemně míchají. Můžeme podle toho vybírat barvy, které společně vytváří zajímavé odstíny.



3. Připravíme si razítka. Použili jsme motiv Dinosauři. Na potisk použijeme razítkovací polštářek s textilní barvou. Potiskneme batoh a pouzdro.



4. Teď přijdou na řadu 3D pasty a šablona. Barvy můžeme nanášet po jedné a střídat je. Nebo můžete použít více barev zároveň, vznikne Vám barevný melír. Pastu nanášíme pomocí špachtle. Opět necháme zaschnout.
Pasty dodají projektu efektní 3D rozměr, jsou vysoce krycí, zachrání tak případné nedostatky.

TIP: Šablonu po použití ihned dáme do nádoby s vodou, aby pasta na šabloně nezaschla.

 

5. Pomocí tuhých barev a nástavce dozdobíme batoh s pouzdrem.



6. Pokud nechceme mít cákance barev v místě, kde byla šablona, je možné toto místo šablonou zakrýt. Barvy se tak na zakrytou plochu nedostanou.



7. Černou konturou zvýrazníme linky razítek, udělat můžete i rámeček. A máme hotovo. Po zaschnutí vše důkladně zafixujeme žehličkou bez napařování přes pečící papír. Každý projekt zažehlete alespoň 3-5 minut.



Autor: Gabriela Pešlová