Nový rok, nový diář, nové poznámky a plány. Občas se stane, že na diář není místo v kabelce, v batohu nebo v kufru. Tak si můžete vyrobit aktuální kartičku s poznámkami, které jsou v daný okamžik důležité.

Diářové kartičky


Co budeme potřebovat:





1. Papír A4 si rozřízneme na dva pruhy 13 × 21 cm a 8 × 19 cm. Na akrylový bloček si naneseme vybranou barvu, rozprašovačem přidáme trochu vody a uděláme mokrý barevný otisk na nachystané papíry.

Popis: obr.2.JPG Popis: obr.3.JPG
 
 
Popis: obr.4.JPG


2. Necháme zaschnout. Vezmeme si velké razítko a všechen text, který se nám nehodí nebo jej nechceme, zalepíme maskovací páskou. Naneseme černou razítkovací barvu, pásku nezapomeneme v tomto okamžiku sundat a otiskneme na zaschlý papír.

Popis: obr.5.JPG Popis: obr.6.JPG
 
 
Popis: obr.7.JPG Popis: obr.8.jpg
 
 
Popis: obr.9.jpg Popis: obr.10.jpg
 
 
3. Z barevných papírů si přichystáme vlaječky a pomocí kruhové raznice vyrazíme kruhy.

Popis: obr.11.jpg


4. Ze sady „České nápisy“ si vybereme razítka, která otiskneme na vlaječky a na vyražená kolečka. Okraje koleček poté obtáhneme černým fixem.

Popis: obr.12.jpg


5. Barevnou poduškou si můžeme kartičku ještě dozdobit.

Popis: obr.13.jpg Popis: obr.14.jpg
 

6. Nalepíme vlaječky a vyražené kolečko vlepíme do ohybu kartičky, který si nastřihneme. Ohyb uděláme 5 cm od horního okraje.

Popis: obr.15.jpg


7. A máme hotovo. Kartičku si můžeme vložit do diáře a mít ji tak stále po ruce. Kdo chce, může si do vnitřní strany a protilehlé vlepit kousek magnetické pásky a mít tak jistotu, že mu kartička jen tak nevypadne.

Popis: obr.16.jpg


Připravila: Gábi „Peslik“ Pešlová