Velice oblíbený motiv mandal lze skombinovat s nažehlovacími obrázky a vytvořit tak na tričku originální motivy. Ukážeme si, jak jednodužše lze ozdobit obyčejné tričko.

Co budeme potřebovat:
Postup:



1. Do trička vložíme igelit, aby se nám barva neprosákla na druhou stranu.



2. Na tričko si umístíme plastovou šablonu, přes kterou budeme sprejovat vybranými barvami. Vytvoříme tak podklad pro zažehlovací obrázek.



3. Vybereme si vhodné barvy a začneme sprejovat. Barvy se dají krásně překrývat, lze tedy vytvořit plynulé přechody barev. Dáme pozor na to, aby barev nebylo velké množství, mohlo by se totiž stát, že nám barva zateče pod šablonku.

 

TIP: Po každé barvě přejedeme nasprejovanou šablonku papírovými utěrkami. Zabráníme tím prosakování barev pod šablonku.



4. Když máme na tričku všechny požadované barvy, šablonku opatrně sejmeme a necháme úplně zaschnout. Pro rychlejší schnutí můžeme použít fén.

 

5. Z nažehlovacího obrázku vystřihneme část, kterou chceme použít. (Můžeme použít i celý obrázek) Motiv vhodně rozvrhneme, důležité je vybrat místo tak, aby se (v našem případě květina) obrázek co nejlépe vyjímal.



6. Poté sloupneme svrchní vrstvu papíru z nažehlovačky a obrázek přitiskneme na tričko. Důkladně přežehlujeme alespoň 5 minut.

 

7. Obrázek necháme kompletně vychladnout. Po zchladnutí opatrně sloupneme papír, můžeme si pomáhat prstem opatrně odlupovat papír od nažehlovačky. V případě, že by se papírek při sloupávání zadrhával a obrázek se začínal trhat, doporučujeme přežehlit znovu tak, aby motiv dobře přilnut na textil.