Lapač snů pro děti i dospělé nejen pro lapání snů.

Budeme potřebovat:


Postup

1. Do trička dáme igelit (ochrana před prosáknutím barev na druhou stranu) a štětcem s čistou vodou namalujeme různě veliké kružnice.
     


2. Tekutými barvami ve spreji sprejujeme všechny 3 modré barvy na různá místa přes vodou namalované kruhy. Doporučujeme sprejovat nepravidelně - ostrůvkovitě. Přidáme i cákání štětcem namočeným do této sprejovací šedé barvy, vznikne mám tak živější podklad s barevnými kapkami.
     


3. Po nasprejování zasušíme vše kuchyňskými papírovými utěrkami (válcujeme)
     


4. Pokud se nám kruhy zdají málo výrazné, vracíme se k nim průběžně a nanášíme na ně přesně další čistou vodu štětcem. Střídáme s opětovným zasušováním kuchyňskými papírovými utěrkami.
     


5. Přes šablonku tupujeme houbičkou dva odstíny metalické Cadence barvy. V každé z nich máme jednu houbičku a střídáme nepravidelně plochy obou odstínů. Tupujeme zlehka kolmým sněrem (jako klove slepička). Druhou rukou šablonu pevně přidržujeme.
     


6. Ze sady peříček si vybereme potřebná razítka a tiskneme přiloženou černou textilní poduškou. Tlačíme na středy razítek, aby se hezky otiskla. Pokud nemáme na tričku kaluže ze sprejovacích barev, pak můžeme tisknout ihned, podklad nemusí být zcela zaschlý.
     


7. Nejjemnější detaily obrázku (mašličky, stíny kolem středu lapače) domalujeme gelovým textilním perem černé barvy. Tímto perem se mohou také krásně spravit nedotisklá razítka nebo zamaskovat rozpité části, doplnit o podpis autora.
     


8. Obrázek oživíme 3D pastou. Tu nanášíme ve větší vrstvě pomocí špachtličky přímo na vybranou část šablonky (zde dva motýlky). Nejprve zaplníme hezky všechen prostor – otvory motýlků v šabloně. Poté lehce srovnáme pastu do hladké roviny tahem hranou špachtle. Příliš netlačíme, abychom si pastu nevyrýpli ven a nános zůstal hezky rovnoměrný. Žlutou pastu použijeme na motýlky a drobné tečky kolem lapače. Modrou a zelenou uděláme dvě peříčka pod lapačem.
     


9. Po uschnutí tričko zažehlíme žehličkou přes jemnou textilii (zafixujeme) a můžeme nosit. Doporučujeme neprat hned, nejdříve až po 3 dnech od namalování. Šetrnější praní je ruční praní nebo použijte šetrný prací prášek a šetrný program v pračce. Obrázek přitom vtáhněte dovnitř trička, aby se nešoupal o buben pračky.