Výtvarnice Irena Slavíková nám ukáže, jak i z malých smajlíků udělat efektní a krásný textilní projekt  -třeba batoh do školy.
 
Tento postup však krásně uplatníte i na dalších projektech, třeba na tričkách.

Textilní kreativita se smajlíky



Budete potřebovat



Postup

Z tvrdého papírunebo fólie si vystřihneme 4 kruhové otvory a to o průměru: 12, 7, 5 a 4 cm






ty nám poslouží jako šablonky pro hlavní žluté hlavičky. Jako první použijeme vnější část kruhu (otvor v papíru), do kterého nasprejujeme žlutým sprejem - základ pro budoucí velké smajlíky. Celkem vytvoříme čtyři různé veliké hruhy. 

TIP: Na vybarvení smajlíka můžete použít i hustou, klasickou barvu. Nanáší se tupováním. Začněte od okrajů a postupujte směrem dopředu. Nenanášejte zbytečně moc velkou vrstvu.




Vyberme si smajlíky ze sady razítek, které budeme chtít jako hlavní motiv. Podle těchto razítek domalujeme pomocí klasických hustých barev detaily daným obličejům. Na zlobíky budeme potřebovat červenou hustou barvu na jazyk a černou hustou na oči a pusu.

Jemné prvky, vlásky, nebo falešné šití doplníme černou a bílou konturou. Detaily lze domalovat i stejními tekutými barvami, kterými jsme sprejovali. Stačí si trošku barvy odlít bokem do nějaké mističky - paletky.   




Hotové žluté kruhy přikryjeme vnitřní číástí šablonky (vystřiženými kruhy) odpovídajícími velikostmi. Nyní můžeme libovolně zdobit okolí smajlíků pomocí razítek, žlutí smajlíci zůstanou chráněni.




Pomocí modrého razítkovacího polštářku tiskáme přes tyto razítkovací kruhy libovolná smajlíková razítka. V Našem případě jsou razítka seřazená do svislých čar - jako metráž.

Necháme vše rázně zaschonout, poté přikryjeme žluté smajlíky opět ochranými kruhy z papíru a jejich okolí mírně sprejujeme tekutou barvou s rozprašovačem : vybrali jsme světle modrou.



A máte hotovo.

Smajlíků je v sadě spousta druhů, určitě si každý vybere, prohrabte se jimi a hrajte si :)