Jak vyrobit tričko s lapačem snů

Budeme potřebovat:




Postup:

  • Ve startovací sadě TEKUTÝCH BAREV najdeme pod válečkem sáček s gumičkami. Těmi stáhneme tričko na dvou místech (jen jemně). Čím více gumiček použijeme a čím více je utáhneme, tím méně se nám tričko následně obarví. Tričko je skládané „do harmoniky“.
       

  • Barvami ze sady sprejujeme střídavě, jak nás napadne, z obou stran i z boku trička. Nezapomeneme pod sprejovanou plochu dát ochranný igelit (ochránit si pracovní plochu proti zašpinění).
      

  • Pro výraznější efekt můžeme urychlit schnutí barev fénem. Hranice mezi barevnou a bílou plochou tak budou ostřeji ohraničeny.
     

  • Po zaschnutí sundáme z trička gumičky. Pokud se nám zdá tričko málo probarvené, pak jej znovu poskládáme v protilehlých místech, kde zůstalo tričko bílé (barevné plochy jsou schované uvnitř skladů), znovu dáme gumičky a znovu sprejujeme – opakujeme postup „batiky“.
     

  • Vystřihneme si kruhový tvar z folie nebo tvrdého papíru. Doprostřed kruhu natiskneme jako první 5 kruhových razítek, kterými si tak rozvrhneme plochu obrázku do pravidelných částí. Mezery vyplňujeme dalšími razítky. Vše tiskneme červeným textilním polštářkem, vytvoříme tak základ lapače snů. Nezapomeneme tlačit na celou plochu razítek, hlavně na jejich středy, aby byl otisk co nejhezčí.
     

  • Odstraníme kruhovou výseč. Díky ní máme okrajová razítka vytvarovaná do tvaru kruhu.
         Pod kruhový základ lapače tiskneme gelová peříčka různými barvami (červená, růžová, tyrkysová). Pro tisk gelových razítek potřebujeme akrylový bloček, na který razítka střídavě nalepujeme. Doporučujeme začít většími peříčky, která nám rozvrhnou základní tvar. Pak už jen dotiskneme do volných míst peříčka menší. Můžeme si natisknout mezi peříčka i motiv malého lapače snů z naší používané razítkové etno-sady.

        Domalujeme detaily konturami. Ústřední kruh ozdobíme vně i uvnitř pomocí čárek a teček, domalujeme mašličky zavěšeným peříčkům. Kontury necháme zaschnout. Po celém tričku ještě těmito konturami doděláme pár čmáranců - pro odlehčení obrázku.