Jak vyrobit námořnické tričko

Budeme potřebovat:





Postup:

  • Na tvrdý papír obtiskneme motivy plážového domečku, nebo třeba konzervy se sardinkami. Motivy vystřihneme. Ty nám budou sloužit jako zakrývací šablonky – rezervy. Použijeme jakoukoli razítkovací podušku, kterou zrovna máme při ruce.
     

  • Připravenou papírovou rezervu plážové budky umístíme přímo na tričko, v našem případě je to střed trička. Kolem ní (i přes ni) tiskneme pak tmavě modrou razítkovací poduškou seskupení rybek dle fotek. Jednotlivé konzervy se také překrývají, proto použijeme i na jejich ochranu rezervu – tvar konzervy sardinek vystřižený z papíru. Díky papírovým rezervám se další razítka dostanou pod razítko původní a nepřekryjí ho.
     
    (Tip: návrhy různých variant si můžete vyzoušet nejdřív na papír a až budete spokojeni, začněte tiskat na tričko.)
     

  • Pod papírovou rezervou vznikne bílý prostor pro natištění plážové budky. Tiskneme červenou razítkovací poduškou.
                

  • Doplníme otisky červíků (červenou i modrou poduškou). Razítko najdeme v sadě StampoTextile – Marina Abeceda. Je to jeden ze znaků abecedy, vlnovka – nádherný červík. Kdo nemá tuto sadu, může si třeba domalovat červíka ručně konturou. Ale tato abeceda se vám určitě bude hodit na další trika, mrkněte na konec návodu, kde jsou uvedeny další příklady triček.
     
    Pro oživení obrázku můžeme obrázek ještě mírně prosprejovat, zde například oranžovým textilním sprejem
     

  • Domalujeme detaily konturami.
     
    Nezapomeneme hlavně zavěsit červíka na háček. Červenou konturou oživíme plážovou budku.
     
     Po celém tričku ještě těmito konturami doděláme pár čmáranců - pro odlehčení obrázku. Kontury necháme zaschnout, pak přežehlíme (zafixujeme obrázek) přes pečicí papír.