Jak co nejlépe připravit dítě do školy

Škola sice začíná až za pár týdnů, ale my nezahálíme a máme pro vás pár tipů, jak svoje děti připravit co nejlépe. Zároveň přitom myslíme jejich zdraví i na vaši peněženku.


1. Nakupte všechny potřeby do školy na jednom místě

pripravaTo je naše první rada. Vyplatí se nakoupit tašku, penál, psací potřeby, výtvarné potřeby i další věci v jednom obchodě. Neztratíte tak ani minutu navíc a můžete si více času užít s rodinou. Podívejte se třeba u nás.


Možná ještě nevíte, co všechno budete muset kupovat. Některé školy dávají informace školákům už na konci roku, někteří to však řeší až první týden v září. Je dobré si začít psát seznam už teď – později jen něco přidáte, popřípadě vyškrtnete.




2. Spolupracujte s třídní učitelkou

Předem si zjistěte, zda na internetových stránkách školy nejsou důležité informace týkající se organizace nástupu do školy. Do školy klidně předem zavolejte, bývají tam dva týdny před začátkem školního roku.



3. Vyplatí se nakoupit ověřenou kvalitu

priprava1Ať už se jedná o pastelky, fixy nebo psací pero, vsaďte na kvalitní značku. V našem obchodě pro vás vybíráme jen to nejlepší, ale ve velkých obchodních řetězcích se často setkáte s produkty, jejichž nízká cena je podezřelá. Sami jsme takové výtvarné potřeby vyzkoušeli a jejich barvy byly mdlé, pastelky nešly ořezat a hrot pera byl velmi špatný. 

U nás nabízíme školní sady a balíčky s produkty, které doporučují učitelé škol, s nimiž spolupracujeme dlouhá léta.



4. Do školy vše podepište

Na pastelky, fixy, pero, penál, přezůvky napište lihovým fixem jméno vašeho dítěte. Předejdete tak zbytečným ztrátám a záměnám. Schválně, zeptejte se kamarádky, co má starší dítě, kolikrát ročně kupuje nové pastelky…



5. Zdravá láhev na pitný režim

priprava Zamysleli jste se někdy nad tím, kolik ušetříte, pokud byste pití do školy nekupovali, ale děti by nosily své vlastní? Někteří rodiče svým dětem dávají na každý den nové pití koupené v obchodě. Školní rok 2015/2016 bude mít celkem 197 dní, při průměrné ceně 10 korun za lahvičku vody je to 1970 korun. Určitě se tedy vyplatí koupit jednu Zdravou láhev, která vydrží několik let. Má to jen samé výhody:

  • Ušetříte, to už jsme vysvětlili :-) 
  • Je to ekologické. Představte si tu hromadu PET láhví.
  • Navíc skutečně zdravé. Zdravá láhev neobsahuje žádné škodlivé látky.
  • Víte, co svým dětem k pití dáváte.



6. Vyberte jim správnou tašku a oblečte je bezpečně

Vybrat si v dnešní době školní aktovku může být docela oříšek – je jich totiž spousta. Velké množství značek, taky různá kvalita. U nás si budete vybírat dlouho – máme různé typy školních tašek a batohů. Všechny jsou od českých i zahraničních renomovaných výrobců a všechny splňují přísná kritéria.

Taška by však měla mít výraznou barvu, čím světlejší barva, tím více je školák vidět. Reflexní barvy mnohonásobně zvětšují vzdálenost, z níž je dítě vidět. Vybavte jej proto vhodným oblečením, popřípadě jim dávejte reflexní pásky na ruce.



7. Připravte se i vy, rodiče

První rok ve škole je náročný nejen pro samotného školáka, ale i pro rodiče. I pro ně je nástup do školy změna. Chtějí, aby dítě uspělo, aby se mu ve škole líbilo. Udělejte si na dítě každý den volný čas, společně proberte úkoly a promluvte si o případných nesnázích. Velmi častá chyba je, že rodiče nahrnou na dítě spoustu kroužků. Je dobré si uvědomit, že děti potřebují také čas na hraní a sami na sebe.

Co si o tom myslíte vy? A kolik kroužků vaše dítě navštěvuje?