Pexeso pro uši

Ještě jste neslyšeli o pexesu pro uši? Pak věřte, že zaujme nejen vaše děti! I vy se při něm pobavíte a možná i trochu zapotíte. Určitě totiž budete chtít vyhrát.


pexeso pro uši V mnohých rodinách se stalo právě pexeso pravidelnou večerní aktivitou- pexeso se zvířaty, hrady a zámky, s rostlinami nebo anglickými slovíčky. Tak proč si k těmhle klasikám nepřikoupit ještě Pexeso pro uši? Toto pexeso je od firmy Alexander, která má s výrobou hraček zkušenosti přes 30 let. Jejím heslem je: „Nikdy nuda!“. Možná by vás také zajímalo, že všechny hračky od firmy Alexander jsou vyráběné v Evropě podle přísných evropských norem. Tudíž se nemusíte obávat o zdraví ani bezpečnost svých dětí.


Jak tedy Pexeso pro uši vypadá? Jedná se o 8 párů dutých kostiček. V každé se skrývá nějaký předmět a každá vydává jiný zvuk, pokud s ní zatřesete. Postup je obdobný jako u klasického pexesa. Rozestavíte krychličky jednu vedle druhé do čtverce 4x4 a jednoduše hledáte páry- v tomhle případě dvě kostky, které vydávají stejný zvuk. Pokud se vám zdá, že jsou zvuky stejné, můžete si svůj odhad potvrdit pohledem na spodek krychličky. Stejná barva dna prozradí i stejný obsah.


Co všechno tahle hra může vaše děti naučit? Naučí je vnímat a rozlišovat jednotlivé zvuky, soustředit se a v neposlední řadě se uklidnit a sedět tiše. Jakmile vám jeden zvuk unikne, může to znamenat vaši prohru. Samozřejmě si při hře všichni procvičíte paměť- tu zvukovou.


Pexeso pro uši je doporučeno pro děti od 5 let. Můžete jej hrát ve dvou, ale třeba i ve čtyřech. Jistě s dětmi oceníte jeho další varianty - vyzkoušejte jej jako zrakové pexeso nebo použijte podložku s barevnými kruhy a přitom házejte kostkou s barevnými stěnami.


Hra vás určitě chytí a je příjemnou alternativou pro obyčejné pexeso. Mohlo by vás také zajímat, že hra Pexeso pro uši získala ocenění GRAND PRIX na veletrhu FOR TOYS 2010, titul Správná hračka od odborné poroty v roce 2013 a 1. místo v internetové anketě Hračka roku 2011. Chtějte pro svoje děti to nejlepší a kupujte jim kvalitní hračky. Vybírejte pečlivě a s rozmyslem!


Videoukázka hry Pexeso pro uši:




Nezapomeňte, jak moc je důležité, co s dětmi děláte. Sezení u televize a hraní počítačových her celé odpoledne není vůbec vhodné. A to není fráze! Je to výzva, děti potřebují neustálou péči, aby se zdokonalovaly, učily a rozvíjely. Ale ani jedno nemusí znamenat nudu!