Modelování z Fimo hmoty je nenáročné a zábavné, díky tomu se stalo velmi populární nejen mezi dětmi, ale i mezi dospělými.

Co je FIMO?


Fimo
FIMO je celosvětově prodávaná polymerová hmota. Podobá se modelíně, po krátkém hnětení se stává poddajnou. S hmotou je možné pracovat podobně jako s jinými modelovacími hmotami (keramikou, hlínou atp.).

Do hmoty lze při zpracování přidávat korálky, drátky a jiné materiály, které poskytnou předmětu zajímavé detaily.  Za měkka lze barevné bloky Fimo hmoty mixovat dohromady. Smícháním dvou a více barev, kroucením, skládáním, ohýbáním a řezáním lze dosáhnout zajímavých mramorových efektů. Jsou-li barvy důkladně promíchány, barvy vytvoří nový odstín.

Po vytvarování se Fimo hmota peče v obyčejné troubě po dobu cca 30 minut na 110°C, aby ztvrdla. Po upečení ji lze krájet, vrtat, malovat, pískovat a řezat na plátky. Hmotu lze ještě povrchově upravit několika způsoby.

K dostání je celá paleta barev a škála odstínů. Pro práci s Fimo hmotou jsou dostupné také různé pomůcky – válečky, nožíky, vytlačovací formy, špachtle a mnoho dalšího.


Jaké druhy FIMO hmoty existují?


Fimo hmota je dostupná ve třech základních variantách:

  • Fimo Classic
    Tuto hmotu je možné zakoupit v celkem čtyřiadvaceti barevných odstínech, a to jak v 56 tak i v 350 gramovém provedení. Vyznačuje se hlavně vysokou měrou stálosti barev i tvaru.
  • Fimo Soft
    Vyrábí se ve čtyřiadvaceti barvách a je dostupná ve dvou velikostech, v 56g či v 350g. Pro práci je měkčí než varianta Classic.
  • Fimo Effect
    Hmota je dostupná ve čtyřiadvaceti barevných odstínech, ale navíc ještě poskytuje celkem 5 různých efektů. Mezi efekty patří: průsvitnost, třpytivost, metalíza, fosforescence a efekt, který simuluje kámen. Fimo effect hmotu je možné míchat s Fimo soft i s Fimo classic hmotou.

Modelování z Fimo hmoty je nenáročné a zábavné, díky tomu se stalo velmi populární nejen mezi dětmi, ale i mezi dospělými.

Možností využití Fimo hmoty je nespočetně mnoho a tak se modelování nikdy nestane nudným.
Fimo hmota je zdravotně nezávadná a od roku 2006 je navíc vyráběna s absolutní absencí ftalátů.

FIMO na Sevtu

Pro začátečníky i pokročilé máme v nabídce také několik inspirativních knížek:
Fimo



Dále se můžete podívat na různé NÁVODY A INSPIRACE, nebo na videa na YOUTUBE.


V našem sortimentu naleznete veškeré výtvarné potřeby a pomůcky ke tvoření s FIMO hmotou jako například
: