Stavebnice, která má nekonečné možnosti

Velmi populární stavebnici Lego zná prakticky každý. Je to univerzální hračka, oblíbená u všech věkových kategorií, u holek i kluků. Kostky Lega do sebe navzájem zapadají a lze z nich postavit cokoli. K základním kostkám pak můžete přidat ještě různé figurky, zvířátka a podobně.

Historie a druhy LEGA

LEGO

První předchůdce Lega se objevil v Dánsku v roce 1932, kdy Ole Kirk Christiansen začal vytvářet pro děti dřevěné hračky. Tak, jak ji známe dnes, se stavebnice vyráběla až o dvě desítky let později. V roce 1949 vznikly kostky, které se daly spojit dohromady. V padesátých letech byly kostky vylepšovány a zdokonalovány- tak přišlo na svět Lego. Název Lego pochází z dánského Leg godt, což znamená: „Hraj si dobře!“. Lego si postupně získávalo své příznivce, v současnosti se na světě nachází stovky muzeí Lega a 4 Legolandy- tematické parky postavené pouze z kostek Lega. Na kvalitu kostek je kladen obrovský důraz, maximální povolená velikostní odchylka jsou 2 mikrometry.

Lego je velice kvalitní stavebnice, která podporuje dětskou fantazii. Děti manipulují s malými dílky a tím si zdokonalují jemnou motoriku. Malé děti si vyhrají se stavebnicí Lego Duplo, která jim pomůže poznat barvy, základní tvary a jak se staví jednoduché objekty. Naopak Lego Technic je určeno pro náctileté, kteří ocení mobilní jeřáby a auta s motory. Stavebnice Lego dokáže zabavit i naučit v jednom okamžiku.

Existují různé druhy lega pro různé věkové skupiny, zároveň najdeme speciální Lega pro dívky, nebo třeba příznivce Hvězdných válek. Základními dvěma typy však jsou Lego Duplo a Lego Classic.

Lego Duplo je určené pro nejmenší děti již od 1,5 roku. Kostky Duplo jsou navržené tak, aby padly do maličkých rukou, aby hraní s nimi bylo příjemné. Jsou však dostatečně velké, tudíž nehrozí možnost spolknutí. Veselé barvy, příjemný materiál i jejich velikost- to vše je přizpůsobené pro takto malé děti. Malí kluci ocení Duplo- vláček plný čísel. Pro holčičky je nejlepší vybrat Duplo- velká farma se zvířátky.

V poslední době se objevilo Lego City. Zalíbí se hlavně klukům od 5 let. Jistě je zaujmou hasičská auta, policejní stanice nebo osobní vlak. Žhavou novinkou je Vrtulníková hlídka, která má za úkol dohlížet na bezpečnost v ulicích.

Do světa džusových barů a koupališť přenese vaše ratolesti Lego Friends. Tohle Lego se zaměřuje spíše na dívky. Pořiďte jim Výletní loď za delfíny obsahující kromě lodi také bohaté příslušenství s delfíny, skútrem, nebo majákem.
Do tajuplného království fantazie se děti přenesou díky Lego Chima. Zvířecí tvorové však mezi sebou vedou bitvu a pouze 8 hrdinů může tento svět zachránit.

Jediná stavebnice a hned několik možností, co postavit. To je Lego Creator. Kupte si dálniční závoďák a vytvořte si buď klasické závodní auto, nebo super auto s křídlovými dveřmi, anebo odtahový vůz s hákem a výstražnými světly. Každá stavebnice Creator je jiná a všechny přináší více variant.

Vybírejte i z dalších druhů stavebnic Lega, jako jsou například Lego Pán prstenů, Lego Hobit, Lego NinjaGo, Lego Star Wars.

Stavebnice Lego je prověřena několika generacemi. Její kvalita je zaručena, dílky jsou trvanlivé, nemění svou barvu a dětem se líbí. Vyberte jim stavebnici Lego, která jim poskytne nejen spoustu zábavy, ale zároveň se díky ní budou rozvíjet.